van Calpe naar Cartegena

Van Calpe naar Cartegena

Het eerste wat opvalt als je Calpe nadert is de 332 meter hoge rots El peñon de Ifach, die uitsteekt in zee en van kilometers ver te zien is.

DSCN0840

Onze plotter geeft aan dat er ten zuiden van de berg een ankerplaats is. Het is warm en we zien er naar uit om weer lekker te gaan zwemmen. Maar helaas, de ankerplek ligt pal in de wind en ankeren zonder beschutting en aan lage wal is geen goede keus. Het wordt de haven Real Club Nautico, die aan de andere zijde van de berg ligt. We liggen op de kop van een steiger die is aangewezen voor noodgevallen. Een prachtige plek met zowaar een (koud water) douche naast ons. s’Avonds rond 20.00 u. zien we veel mensen bij de kop van de pier staan. Er varen een heleboel boten versierd met vlaggetjes de haven uit. Dan verschijnt er een schip met een Mariabeeld erop, deze wordt bestrooid met bloemen en bloemenkransen. Het is 16 juli en dit feest is ter ere van Virgin del Carmen en wordt georganiseerd door de vissersorganisatie. (ter nagedachtenis aan de velen die de zee niet overleefd hebben). Maria kreeg o.a.de naam Virgin del Carmen toen zij voor het eerst verscheen als jonge bruid boven de Middelandse zee, aan de mensen bij de berg Karmel in Israel.

DSCN0844  DSCN0842

Na de rondvaart brengt men het beeld weer terug naar de kerk en gaat men verder met feesten. Ter afsluiting is er een groots en fantastisch vuurwerk, wij bekijken dit met veel genoegen vanaf onze boot.

DSCN0856   DSCN0855  DSCN0850

Een mooi aandenken aan Calpe! Dit feest wordt op deze dag ook op andere locaties aan de Costa Blanca gevierd.

Het is warm, de afgelopen 14 dagen heb ik (Jaap) op dek geslapen. In de boot is het niet te harden. Ook Nathalie verschijnt af en toe met een kussen en laken aan dek om wat te kunnen slapen. Overdag besproeien we ons met een vernevelaar voor water (bedankt Mark). Het is met een beetje wind een lekkere verfrissing.

Jammer dat de Costa Blanca niet van die mooie ankerplekken kent, die een goede mogelijkheid tot overnachten bieden. Gelukkig vonden we er eentje op Ila de Tabarca. Tabarca is een klein eiland dat zich voor de Spaanse kust bevindt op enkele kilometers van de plaats Santa Pola. Het eiland maakt deel uit van de provincie Alicante. Het is 1800 meter lang en het heeft een maximale breedte van 400 meter. Ten zuiden van dit eiland hebben we 2 nachten op anker gelegen met prachtige zonsondergangen.

DSCN0877  DSCN0871

Verder zijn we veel aangewezen op jachthavens, deze bieden vaak geen zwemgelegenheid.Een beetje verkoeling is wel fijn op zo’n snikhete dag. De havens hanteren normale prijzen en zijn goed verzorgd. De volgende dag zeilen we door met 10 knopen halve wind naar Campello, een relaxte tocht.

Aan de kust van Benidorm en Alicante rijzen veel hotels en appartementen op met prachtige stranden. Het toerisme tiert hier welig. Onze volgende stop is de haven van Alicante. Alicante is de hoofdstad van de provincie Alicante. De ramblas van deze stad is de Explanada Espana, s’avonds is het hier een drukte van jewelste.Vooral nu er kermis is. De rijen met palmbomen vormen een mooie brede promenade met kraampjes, kroegjes en restaurants. Het fraai vormgegeven golfpatroon in rood/wit/blauw op de grond, is met een mozaïek ingelegd, het lijkt net of je op de golven loopt.

DSCN0866

Naast de haven vind je Playa de Postiguet, dit drukbezochte strand ligt nagenoeg in het hartje van Alicante. Marina Alicante zelf is in een halve maan aangelegd met palmbomen en vele restaurants en bars. Het schip de Black Pearl van de Volvo Ocean race 2014 is te zien bij het museum. De haven heeft een luxe uitstraling en alle faciliteiten zijn goed verzorgd. Het blijft warm boven de 30 gr, de dames zoeken verkoeling aan zee.

DSCN0863

Marina Salinas in Torrevieja is de volgende haven die we aandoen. Deze haven is een paar jaar geleden aangelegd. Torrevieja betekent oude toren en is een toeristische badplaats. Vroeger had men inkomsten vanuit de zoutwinning in dit gebied.

Als we op woensdag 22 juli naar la mar de Menor varen kunnen we weer niet ankeren vanwege de ongunstige wind. De kust wordt hier wel grilliger met zwarte rotsen en stranden.We besluiten naar Cartagena te gaan.Dit is een stad en havenplaats in het oosten van Spanje, in de regio Murcia, aan de Middellandse Zee. De stranden worden de Costa Cálida genoemd. De haven van Cartagena is een van de belangrijkste havens van het land. Onze buurtjes vragen of we voor het muziekfestival La Mar de Musicas gekomen zijn.

DSCN0885   DSCN0895   DSCN0901

Een hele week lang zijn er op verschillende locaties in de stad bands uit de gehele wereld te vinden.We zijn verrast te horen dat aan het haventerrein 2 bands optreden (Kakkmaddafakka en Repsol en een DJ. Dit duurt tot 03.30 u s’nachts. Nathalie en Naomi vermaken zich wederom prima. Op loopafstand is een grote Carrefour supermarkt, deze bezorgen boodschappen bij de boot ideaal! Op vrijdag 23 juli nemen we afscheid van Nathalie en Naomi, de vakantie zit er jammer genoeg op voor hen. Het is omgevlogen en het was heel gezellig! Om 11.00 worden ze opgehaald met de taxi en rijden door naar airport Alicante. We blijven vandaag nog een dagje liggen (tegenwind 6 bft en klusjesdag) en gaan zaterdag en zondag richting Malaga. De wind is dan gunstig en we willen graag op tijd in Gibraltar zijn.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie