Vervolg Cagliari

Het is nu zondag. In afwachting van de reparatie hebben we in Cagliari wat oude monumenten en kerken bezocht. Aan historische bezienswaardigheden geen gebrek. Cagliari is de hoofdstad van het Italiaanse eiland Sardinië. De stad ligt in het zuiden en grenst met zijn sfeervolle havens aan de golf van Cagliari. De stad heeft behalve een oud en historisch centrum ook een fantastisch zandstrand. Poetto Beach is favoriet bij de lokale bevolking evenals bij de vele toeristen die het eiland Sardinië bezoeken. De stad heeft ook een leuk uitgaansleven en gezellige restaurants. Met name in en rond het oude centrum hoef je je niet te vervelen. De Old Square (Irish Pub) is gehuisvest in een voormalige kerk, er is keuze uit 70 soorten bier,regionaal,internationaal en local. Voor ons werd het een glaasje Guinness.

DSCN0636

Het oudste deel van het centrum van Cagliari wordt Castello of quartiere di Cagliari genoemd. Cagliari is een afgeleide naam van ‘Casteddu’ wat kasteel betekend. Het ligt aan de top van een heuvel,een witte rots. Vanaf hier heb je direct zicht op de Golf van Cagliari, in vroeger tijden een belangrijk strategisch punt. In de middeleeuwse stad zijn nog stadsmuren te zien en bezienswaardigheden als kathedralen, de universiteit en verschillende musea. Een wandeling door dit gebied levert veel mooie en nostaligische plaatjes op. We bewonderen de Cattedrale di Santa Maria e Santa Cecilia.

DSCN0632    DSCN0635   DSCN0633

Al in de dertiende eeuw werd er begonnen aan dè kathedraal van de stad gelegen aan de Piazza Palazzo. (romaanse en barok stijl) Aan de binnenzijde zijn diverse kunstwerken te bewonderen, zoals het mausoleum van Martin I en een drieluik van paus Clement VII.

De volgende dag gaan we met de bus naar het strand Poetto (Lungomare beach). Onderhand 30° of meer, fantastisch om lekker in de zee te zwemmen.

DSCN0641

Onze ligplaats is pal naast een wandelpromomenade en de hoofdstraat ‘Via Roma’. Schuin naast ons is het gemeentehuis. Betekent veel wandelaars, wielrenners of hardlopers.

DSCN0628

We zijn veelvuldig gefotograveerd. De eerste keren zorgden we er nog voor dat de boot er keurig bij ligt, maar daar zijn we mee gestopt. We hebben een prachtig uitzicht op de activiteiten die zich op en langs de hoofdstraat afspelen. Zo zijn we getuige van protestbijeenkomsten voor het stadshuis en de Sardegna Pride, zeg maar de gay parade.

DSCN0644

Op de foto is te zien dat de parade ook reclame voor Tiscali geeft, wat is belangrijk!! Op zondag is er een hardloopwedstrijd, Een hele happening. Jolanda wilde meedoen, maar mocht niet omdat ze geen geneeskundige verklaring kon overleggen en niet lid was van de club. Jammer, ik denk dat ze bang waren dat een niet-Italiaan er met de prijzen van doorgaat.

DSCN0622

En dan nu de boot!

De onderdelen zijn vanuit Belgie overgevlogen naar Rome en van daaruit overgevlogen naar Cagliari. Door corrosie is het binnenste gedeelte van het koelwatersysteem dusdanig aangetast dat water terug het motorblok in loopt. Dit element is nu verniewd. Vervolgens is de impeller en het wierfilter verniewd. We denken dat we het nu goed hebben aangepakt en hopen/denken voor de rest van onze tocht, op dit onderdeel geen problemen meer te krijgen. Maandagmorgen, morgen 29 juni, vertrekken we richting porto Romano. Een afstand van ongeveer 60 mijl. Afhankelijk van ons ETD wordt het 1 dag of een tussenstop op Tuaredda, een ankerplaats. Dinsdag willen we in Porto Romano zijn. De laatste haven voor de oversteek naar Mallorca (240 mijl). We hebben besloten niet naar Menorca te gaan, omdat we nu veel tijd hebben verloren. Woensdag willen we vertrekken, de weersverwachtingen zijn gunstig. We denken er ongeveer voor 2,5 dag over te varen. We verwachten vrijdag of zaterdag in Mallorca te zijn.

 

 

Geef een reactie