Voorbereiding Reis

We zijn net verhuisd en veel spullen zitten nog in dozen. We genieten van onze prachtige plek. Natuurlijk moet er nog het een en ander gebeuren, maar dat doen we wel als we weer terug zijn.

Het vertrek staat gepland op 23 april om 07.00 uur vanaf Schiphol. We vliegen met Corendon naar Dalaman waar we een auto huren om naar de jachthaven in Marmaris te gaan.

Tja, en dan de bagage! Wat nemen we zoal mee? Corendon biedt een paar mogelijkheden voor extra reisbagage, buiten de 7,5 kg handbagage. We kiezen voor het maximum van 40 kg p.p. Dit moet genoeg zijn.  Aan kleding gaat niet veel mee. De zeilgarderobe, almanakken en pilots zijn al zwaar genoeg en in Turkije kunnen we kleding kopen.

Om het overzichtelijk te houden schrijven we in Excel op wat we mee willen hebben. Tjonge, het is toch nog een aanzienlijke lijst.

Ook moeten de nodige scheepspapieren aangevraagd of gemaakt worden. (logboek, routeplanning, kostenoverzicht, bemanningslijst) Verzekering is geregeld! ICP is aangevraagd. Boeken en kaarten zijn aangeschaft. Computers, tablets en ebooks liggen klaar. We plastificeren een aantal papieren die we veelvuldig denken te gebruiken, zoals IVB, ICC, BTW verklaring, consent voor het seinpistool, kopie identiteitsbewijzen e.d.

Een week voor vertrek is alles geregeld. Per email hebben we de tickets ontvangen. De reistassen staan klaar.  Op 19 april komt de familie nog gezellig bij ons. Nog een week werken en dan!!!  5 maanden is een mooie tijd. Wij zijn er klaar voor.

 

 

Geef een reactie